Kalknagel

Kalknagel

Ook wel mycosenagel genoemd. Een kalknagel is een sterk verdikte nagel, een witte- en/of geelachtige verkleuring. Soms komen in de lengte van de nagel strepen en ribbels voor. De oorzaak is medicijngebruik, ouderdom of bepaalde soorten eczeem.

Wat kunt u eraan doen?

Een kalknagel gaat nooit spontaan over. Het zal eerder erger worden dan minder wanneer men er niets aan doet. Doordat de nagel dikker wordt zal deze klachten gaan geven zoals druk, ingroeien en ontstekingen. Vooral mensen met diabetes en reuma, adviseer ik om toch wat aan deze nagels wat te laten doen.

Deze groep mensen is al vatbaarder voor infecties. Een mycosenagel is echt niet alleen een cosmetisch probleem, maar kan zeker veel klachten gaan veroorzaken. De pedicure kan de kalknagel door middel van frezen dunner en glad maken, vooral om extra druk te vermijden op het nagelbed of andere plaatsen ter hoogte van de teen. Daarna wordt de nagel indien nodig nog geknipt en worden de nagelwallen drukvrij gelegd. Ook kan de nagel uitwendig behandeld worden met een tinctuur en spray.

Hiervoor zijn verschillende middelen in de handel. Laat u daarom goed adviseren bij een pedicure. Bedenk ook dat een kalknagel langzaam begint, dus deze zal (als het mogelijk is) ook weer langzaam verdwijnen.

kalknagel